Yoga Shakti Dans 

De yoga van de dans

Yoga studio Origa start met een indrukwekkend nieuw evenement:

Yoga Shakti dans!

Yoga Shakti dans: wat houdt dit in?

Wat is de intentie?

Wat is de essentie van de dans wat is het doel en hoe ga je dat bereiken?n?

 

Laten we beginnen met het gegeven dat dit een vrouwelijke dans is, een lichaamsgerichte alternatieve therapie, gericht op geest, ziel en lichaam. Het lichaam is tastbaar, maar hoe zit het met de geest, hoe zit het met de ziel?

 

Shakti energie, Yin energie die wordt gecreeerd door de wil van de Schepper voor de geleiding van de Heilige Stroom, de stroom van de Geest. Hoe meer een vrouw de Geest verinnerlijkt, des te meer zij in harmonie is.

 

Als een vrouw de energie van de Geest in kan nemen, toe kan laten, door zich heen kan laten stromen, wordt zij een steeds ruimer en zuiverder kanaal voor deze hoge trillingen. Zo kan zij steeds meer en hogere vibraties door zich heen laten stromen en deze inzetten voor haar eigen ontwikkeling en groei en ook voor die van haar omgeving en zelfs voor de hele aarde. Dit onthult de groei en de gloed van de ziel. De ziel begint te stralen!

 

Het dagelijks leven brengt veel "verrassingen" als stress, frustratie, onrust, onzekerheid, wantrouwen, zelfdestructie en andere triggers. Dit alles zet zich vast op subtiele niveaus en het lichaam reageert onmiddelijk. Delen van het lichaam kunnen worden geblokkeerd, er kunnen (fantoom)pijnen optreden, er ontstaat lijden. Dan rijst de natuurlijke vraag op: wat is er mis, waar is mijn energie?

 

Er bestaan verschillende methoden om hiermee aan de slag te gaan, zoals meditatie, yoga enz. ik nodig julie uit om te dansen!

Dansen in een groep met vrouwen, gericht op het vergroten van je eigen Heilige verbinding met het Goddelijke en het versterken van elkaar hierin, op een hele zuivere en subtiele manier. Ik, Olga Manshant, realiseerde en accepteerde het geschenk van de goddelijke energie van de Schepper, het geschenk van Shakti.

Ik krijg opdracht om een ruimte te creeeren waarin vrouwen, door de beoefening van Shakti-dans, zich kunnen verbinden met de pure stroom van goddelijke energie van de Schepper, die alles om ons heen creeert. 

Deze dans heb ik geleidelijk, stap voor stap ontvangen. In het verleden was ik werkzaam als choreograaf en danseres, fitness instructeur en ik doceerde verschillende dansstijlen. Ik hou van dansen, dit is onderdeel van mijn spirituele pad. Tijdens het dansen kwamen bepaalde codes tot mij.

Deze codes kwamen in een mooie merkaba te staan en van daaruit onstond beweging. Het bleef doorgaan en terwijl ik door mijn ervaring ging, ontstond er automatisch inspiratie om door te geven. Deze yogadans is voor bewuste vrouwen die geinteresseerd zijn in nieuwe vormen en methoden van zelfontwikkeling en het verhogen van hun vibratie. 

 

Deze Shakti dans is ware yoga, als een levende schepping, in het moment, in de stroom, in gebed.

Het is jezelf vullen met de geest van de Schepper, dit geeft een constante openbaring van de menselijke ziel.

 

Ik start deze yoga dans in mijn buitenstudio in Schijf. Dit geeft veel extra´s door de prachtige ligging en verbinding met de pure natuur op de locatie.