Rajasthan

Rajasthan / rondreis langs Delhi, Udaipur, Chittorh, Pushkar, Jaipur, Agra.

Een ontluikende reis op je spirituele pad

India reis 21 oktober - 3 november 2024

 

Deze reis wordt georganiseerd door:

Olga Manshant (Yogaoriga)  Yogini  *  Alchemist  *  Metafysicus  *  Gids

Natalia Zubchenko (Tripgoal) -  Engelssprekende gids, gespecialiseerd in het maken van rondreizen door India. Natalia woont en werkt in India.

Programma

 

Dag 1 / 21 oktober 2024

Aankomst in Delhi en aansluitend op een binnenlandse vlucht naar Udaipur. We checken in, in een gezellig hotel, lunchen en relaxen. Om kennis te maken met Udaipur - Indiaas Venetië, beginnen we met het Monsoon Palace, hoog boven de stad. Er is een prachtig uitzicht over de stad en de meren van Udaipur. We bewonderen de zonsondergang en sluiten de dag af met een romantisch diner in het restaurant.

 

Dag 2 / 22 oktober 2024

We ontmoeten de zonsopgang bij het Badi-meer en de Baahubali-heuvel. Wij keren terug naar het hotel en ontbijten. Vandaag gaan we nader kennis maken met het prachtige Udaipur, de oude hoofdstad van het Rajput-vorstendom Mewar. Udaipur is de witte stad van Rajasthan, beroemd om zijn uitstekende keuken, ongelooflijk mooie meren, oude paleizen en miniatuurschilderijen. In de ochtend bezoeken we de Jagdish Mandir-tempel, een tempel van de god Vishnu, een wereldbedevaartsoord en een uniek architectonisch geheel. Veel reizigers reizen voor deze tempel naar Udaipur. Vervolgens staat een bezoek aan het stadspaleis aan het Pichola-meer op het programma. Het bestaat uit 11 interne paleizen, waar je lang kunt wandelen en kennis kunt maken met de geschiedenis van de heersers van Udaipur. We zullen ook een boottocht maken op Lake Pichola met een stop op het eiland Jag Mandir. Hier lunchen we met uitzicht op het stadspaleis. Vierhonderd jaar geleden was het een zomerpaleis aan het water, waar de koninklijke jeugd naartoe ging om te ontsnappen aan de hitte en de controle van hun ouders. 's Avonds wonen we een volksdansshow bij.

We sluiten de dag af met een diner in het restaurant van het hotel met uitzicht op Udaipur 's avonds. Voor degene die nog voor het slapen gaan een meditatie willen is er deze avond gelegenheid. 

 

Dag 3 / 23 oktober 2024

Wanneer je voor het ontbijt een yoga sessie wilt doen is dat mogelijk, deze dag reizen we naar het Ravla Kempur Hotel. Onderweg stoppen we bij de stad Nadhwara, beroemd om het hoogste standbeeld van Shiva ter wereld, geïnstalleerd in 2021. Laten we kennis maken met het legendarische hotel uit 1620, dat beroemd werd in de films "The Best Exotic  Marigold Hotel" en "The second Best Exotic Marigold". Dit hotel heeft een buitenzwembad. In de middag mag je deelnemen aan een transformatie/meditatie sessie.  Na het diner in de gezellige woonkamer zullen de hoteleigenaren praten over de opnames van de film en herinneringen delen aan de gesprekken met de legendarische acteurs die aan de film deelnamen.

In de avond mag je deelnemen aan een multidimensionele dans. 

Dag 4 / 24 oktober 2024 

We gaan vroeg op om de prachtige zonsopgang bij het meer te bewonderen hier wacht ons tevens een licht ontbijt. We keren terug naar het hotel en ontbijten opnieuw. Vandaag maken we voor het eerst kennis met Marwari-paarden, die op het landgoed worden gefokt. Op het programma staan ​​een excursie en een rijles op afstammelingen van oorlogspaarden. Vandaag is er gelegenheid om  van de meester van het Indiase astrologische systeem Joytish - Brighu een consult te krijgen. Dit is in het dorp Karoi (Thar-woestijn, persoonlijke palmbladeren worden ons voorgelezen door de bekende astrologoog Pandit Udai Lal) Voor de lunch krijgen we een culinaire masterclass over het bereiden van traditionele Rajasthani-gerechten en -dranken. Na de lunch maken we een rondleiding door het dorp in ossenkarren, volgens een eeuwenoude traditie.

In de avond is er een transformatie/medidatie sessie

in 

Dag 5 / 25 oktober 2024 

Vroeg in de ochtend yoga, na het ontbijt beginnen we met de voorbereidingen voor een fotoshoot in het interieur van het Marigold Hotel. Make-up en handbeschildering met henna. Masterclass over het aantrekken van sari's voor vrouwen en tulbanden voor mannen. Sari's en tulbanden zijn een geschenk van de hoteleigenaren voor de groepsleden. Vervolgens zullen we een professionele fotoshoot en opname van een minifilm voor de groep hebben in het decor van een hotel met Marwari-paarden. Elk groepslid ontvangt professionele foto's en video's. Na de lunch rust en vervolg van de fotoshoot. In de avond  TECHNO party. 

 

Dag 6 / 26 oktober 2024

Vroeg in de ochtend yoga en paardrijles daarna gaan we ontbijten. Masterclass over het tekenen van Rajasthani-miniaturen. Deze schilderles stelt ons in staat dieper in de oude kunst te duiken en te mediteren terwijl we traditionele patronen creëren. Ook vandaag is er weer gelegenheid om naar de meester van het Indiase astrologische systeem Joytish - Brighu te gaan. Vrije tijd na de lunch. Voor het diner zal er een puja (Hindoe-religieuze dienst) worden uitgevoerd voor de groepsleden voor het welzijn en de gezondheid van alle reisdeelnemers.

In de avond transformatie/meditatie

 

Dag 7 / 27 oktober 2024

Na het ontbijt rijd je naar Chittor, waar het Chittorgarh Fort ligt, een van de grootste forten in India. Het fort werd gebouwd in de achtste eeuw en heeft de grote opkomst en ondergang van rijken overleefd. Het fort staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

We checken in in een hotel, lunchen en gaan bij zonsondergang naar het fort.  Hier bezoeken we oude tempels, uitstekende kunstwerken van Rajput.

Het fort herbergt veel tempel apen, die als de zon ondergaat op de torens en daken van de tempels klimmen en het hele fort lijkt op Kipling's Jungle Book. Een prachtig schouwspel van de combinatie van natuur en eeuwenoude architectuur. Diner in het hotel.

 

Dag 8 / 28 oktober 2024

In de ochtend na het ontbijt verhuizen we naar de stad Pushkar, waar 's werelds enige Brahma-tempel en het legendarische heilige meer zich bevinden.

Pushkar is een stad van wereldbedevaart. Lunch in de stad Pushkar. Bij zonsondergang maken we een parikrama - een pelgrimstocht rond het meer. Er wordt aangenomen dat parikrama al het negatieve karma verwijdert van degene die rond het meer loopt. Bij zonsondergang nemen we deel aan aarti: een vuurritueel waarbij de heilige wateren van het meer worden aanbeden. Diner in een restaurant in Pushkar.

 

Dag 9 / 29 oktober 2024

Vroeg in de ochtend gaan we naar de tempel van de god Brahma, die ligt naast het hotel. En aan de oever van het meer zullen we puja (gebed) verrichten voor alle familieleden en vrienden, pujaris helpen hierbij, ze begeleiden ons in een prachtig ritueel en vertellen ons wat we moeten doen. Na het ontbijt verhuizen we naar de hoofdstad van Rajasthan, de roze stad Jaipur. Ons doel is om naar Amber Fort te gaan, een andere iconische plek in Rajasthan. De hele stad is zichtbaar vanaf de muren van het fort.  Binnen zijn er veel binnenplaatsen met gebeeldhouwde ingangen. Het fort was vóór de bouw van Jaipur de hoofdstad van Rajasthan. De muren beschermden de koninklijke familie en stadsbewoners tegen aanvallen van Mughal-troepen. Diner in een restaurant in Jaipur.

Jaipur staat bekend om zijn keuken, die heet, pittig en ongelooflijk lekker is.

 

 

Dag 10 /30 oktober 2024

Vroeg in de ochtend gaan we het symbool van Jaipur bewonderen, het Paleis van de Winden, Hawa Mahal. Dit is het mooiste paleis van India met gekleurde glas-in-loodramen en waarbij zelfs in de meest intense hitte een frisse wind kan waaien door dit unieke systeem van talloze ramen.

We staan ​​op het punt de krachtigste spirituele plek in Jaipur te bezoeken: de Krishna-tempel. Het bevat een vijfduizend jaar oud beeld van de god Krishna, gebracht door de maharadja van Jaipur uit Vrindavan, de stad waar Krishna werd geboren. Het was dit beeld waartoe Sint Mira Bai bad, wiens tempel we iets eerder in Chittogarh bezochten.

In de middag bezoeken we het Stadspaleis - een complex van interne kamers van de Maharadja's van Rajasthan en Jantar Mantar, een astronomisch observatorium opgericht door Jai Singh (de stichter van Jaipur) in 1728 om de exacte tijd en horoscopen te berekenen. In 2010 werd het vermeld als werelderfgoed in India. We zullen een complex systeem van berekeningen kunnen zien, uitgedrukt in enorme sculpturen, elk een uiterst nauwkeurig instrument van driehonderd jaar oud.

Jaipur zelf, de architectuur, locatie en datum van opening van de stad werden ook door Jai Singh berekend op de welvaart van de stad door de eeuwen heen.

 

Dag 11 / 31 oktober 2024

Na ontbijt verhuizen we naar het prachtige Agra om de architectonische schatten te bewonderen. De Taj Mahal, het belangrijkste symbool van India, bevindt zich hier. We hebben een lange weg voor de boeg met lunch onderweg, dus bij aankomst in Agra rusten we uit, eten we en bereiden we ons voor op de volgende drukke dag.

 

Dag 12 /  1 november 2024

Vandaag duiken we in de geschiedenis van de Mughals. We gaan naar Agra Fort of Akbar's Fort, de grote Mughal-heerser die de loop van de Indiase geschiedenis veranderde. Het fort is zowel een paleis als een vestingwerk. Geen enkele film over Akbar en de Mughals is compleet zonder op deze plek te filmen. De Taj Mahal is zichtbaar vanaf de muren van het fort.

's Avonds gaan we bij zonsondergang de Taj Mahal bewonderen vanaf de achterkant van het complex, waar normaal gesproken alle panorama's en films worden opgenomen.

 

Dag 13 / 2 november 2024

Het laatste onderdeel van onze reis is een bezoek aan het Taj Mahal-complex in de ochtend.

We lopen door het enorme prachtige gebied en gaan het graf binnen.

Na de lunch vertrekken we naar Delhi.

Laat diner in Delhi en transfer naar de luchthaven voor de ochtendvlucht naar huis.

 

Dag 14 / 3 november 2024

Ochtendvlucht naar huis

De kosten zijn € 1900,-

 

Inbegrepen in de prijs:

 1. - deelname aan alle programma-evenementen
 2. - accommodatie in goede hotels in een kamer voor twee (toeslag voor een single € 400,-)
 3. - ontbijten
 4. - diners in Kheloor Hotel (3 dagen)
 5. - lunch en diners in het Ravla Khempur hotel (4 dagen)
 6. - alle toegangsprijzen
 7. - al het vervoer tijdens de reis
 8. - EHBO doos
 9. - informatie en organisatorische ondersteuning
 10. - hulp bij het verkrijgen van een e-visum

De prijs is exclusief:

 1. - vlucht naar Delhi en terug
 2. - binnenlandse vlucht Delhi - Udaipur (€55-65)
 3. - visum € 25,- (e-visum voor 30 dagen)
 4. - reisverzekering ongeveer € 25,-
 5. - lunch en diners zijn niet bij de prijs inbegrepen (behalve bij het Kheloor Hotel en Ravla Khempur hotel)
 6. - kosten voor consult bij Joytish - Brighu € 100,-
 7. - zakgeld ongeveer € 200,- / € 300,- 

 

Vooruitbetaling bij reservering € 350,-

 

Olga contact +31631068806

Afspraak voor gesprek maken via Whatsapp of sms