Kundalini Yoga

Wat is Kundalini Yoga?

Kundalini Yoga is de oorsprong van alle bestaande yoga scholen, en wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Kundalini yoga is een actieve vorm van yoga waarbij je direct kunt ervaren wat de oefening voor je doet. De dynamische lichaamsoefeningen worden gecombineerd met verschillende ademtechnieken en creatieve meditaties, en je voelt je na al een paar lessen vitaler, meer flexibel, alerter en meer in balans met lichaam en geest. De oude techniek is vanuit de Sikh traditie mondeling doorgegeven, en in 1960 overgebracht naar het westen door Yogi Bhajan, meester in de Kundalini Yoga en Witte Tantra.

Iedereen kan Kundalini yoga beoefenen. Het effect van de les ervaar je meteen. Kundalini yoga werkt direct met je zenuwstelsel en het klierensysteem, het brengt hun naar balans. Er kan inzicht gegeven worden in emotionele blokkades en angsten. Kundalini yoga verbetert je persoonlijke communicatie, stimuleert je creativiteit, je Bewustzijn groeit.

 

Een les duurt anderhalf uur en bestaat uit een vaste volgorde van oefeningen (Kriyas), ontspanning en meditatie.

Het is goed om te weten dat deze onderstaande mantra's gebruikt worden bij elke les:

 

ONG NAMO GUROO DAYV NAMO (Adi mantra)

(Ik buig voor de subtiele goddelijke wijsheid,de heilige leraar vanbinnen)

AAD GURAY NAMEH, JUGAAD GURAY NAMEH SAT GUREY NAMEH,SIREE GUROO DAYV-AY NAME (Mangala Charan mantra)

(Ik buig voor de oerwijsheid Ik buig voor de wijsheid,door de jaren,tijden Ik buig voor de ware wijsheid . Ik buig voor de grote ongeziene waarheid.)